Beste zonvakantie bestemming in Europa voor meeste zon

Beste zonvakantie bestemming in Europa voor meeste zon

Wanneer je het hele jaar hard hebt gewerkt, dan kijk je er natuurlijk enorm naar uit om even lekker op vakantie te gaan. Even helemaal nergens aan denken en volop genieten van de rust, de zon, de zee en het strand. Je kunt het weer komende zomer afwachten in Nederland maar ook de zon opzoeken in Europa. Toch kan het wel eens voorkomen, dat je tijdens je vakantie te maken krijgt met wat minder weer. Uiteraard volledig afhankelijk van welke bestemming je uitkiest, maar ook op de meeste zonnige bestemmingen kan er wel eens een bewolkte dag tussen zitten. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen, dat je hier niet op zit te wachten, hebben we de 3 beste vakantiebestemming met de meeste uren zon binnen Europa voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij onbezorgd genieten van een warme en vooral zonnige vakantie.

Inhoudsopgave

Alicante

Voor wie verzekerd wil zijn van de meeste zonuren, moet binnen Europa naar het zuiden van Spanje. Alicante is namelijk de stad met de meeste zonuren binnen Europa. Het gemiddeld hier ligt op zo’n circa 350 zonuren per maand. Daarnaast biedt deze prachtige plek ook de mogelijkheid door haar zuidelijke ligging te kiezen voor een vervroegde vakantie in het voorjaar of laat in het najaar.

Catánia

Naast het zuiden van Spanje, biedt het prachtige land wat vooral bekend staat om haar romantiek en de Trevifontein de meeste prachtige plaatsen met enorm veel uren zon. We hebben het dan natuurlijk over Italië. Deze stad is gelegen in het zuiden van Italië aan de oostkust van het eiland Sicilië. Hier vind je in tegenstelling tot Alicante gemiddeld enkele zonuren minder, maar doen zeker niet onder voor elkaar.

Murcia

De laatste is de lijst is ook gelegen in het zuiden van Spanje. Iets noordelijker dan Alicante, maar ook zeker net zo fijn om even helemaal tot rust te komen en te genieten van de Spaanse zon. Voor wie hier naartoe gaat, heeft naast de mogelijkheid tot het genieten van de zon, de zee en het strand ook tal van mogelijkheden om het historische stadscentrum te bezoeken. Dus is het ondanks het gemiddelde aantal van 346 zonuren even een dagje wat minder, dan hoef jij je in deze mooie stad absoluut niet te vervelen.

Andere info

Een bord schilderen voor de kerstman

Een bord schilderen voor de kerstman

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

De mooiste zonvakanties in Spanje

De mooiste zonvakanties in Spanje

Stedentrip Spanje tips

Stedentrip Spanje tips