Met de camper naar de Costa del Sol

Met de camper naar de Costa del Sol

Zin om met de camper een grote reis te maken? De Costa del Sol is wat ons betreft een van de mooiste plekken van Europa om een rondreis te maken met de camper. Vanuit Nederland kruis je België, Frankrijk en heel Spanje om bij de Costa del Sol uit te komen; het zuiden van Spanje. De Costa del Sol is bekend van de vele zonuren, de uitgestrekte stranden en een heel wisselende natuur. Met de Sierra Navada vlakbij, kun je zowel een prachtige route langs de kust rijden als een route door de bergen naar Granada bijvoorbeeld.

Inhoudsopgave

Camper voorbereiden

Om een lange trip van meer dan 5000 kilometer te maken is het belangrijk om de camper goed voor te bereiden. Handige camper accessoires meenemen, waardoor je ook kleine gebreken kunt oplossen onderweg. Denk aan startkabels, voldoende vloeistoffen voor de motor en klein gereedschap om losse schroefjes en bouten aan te kunnen draaien.

Tips in de Costa del Sol

Nerja

Tijdens het verblijf in de Costa del Sol kun je naar de bekende plaatsen als Torremolinos gaan, maar wij houden er zelf van om de minder bekende dorpjes en steden te bezoeken. Ten Oosten van Malaga liggen de plaatsjes Torrox en Nerja. Waarbij Torrox Costa zich onderscheidt met een prachtig lange boulevard, is Nerja een stadje met een prachtig intiem centrum. Beide plaatsen hebben voldoende parkeerplaatsen, ook voor campers, vlak buiten het centrum. Zo ben je met 10 minuten lopen altijd op de juiste plek.

Malaga

Ook een stedentrip naar Malaga kan absoluut niet ontbreken. Ook hier kan parkeren goed vlak buiten de stad, waarbij je met een bus makkelijk de bezienswaardigheden kunt ontdekken. In Malaga is het heerlijk rondlopen tussen de pleintjes, waarbij een bezoek aan de Alcazaba Malaga niet kan ontbreken. Een fort dat uitkijkt over heel Malaga, met prachtige historie.

Andere info

Een bord schilderen voor de kerstman

Een bord schilderen voor de kerstman

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

De mooiste zonvakanties in Spanje

De mooiste zonvakanties in Spanje

Stedentrip Spanje tips

Stedentrip Spanje tips