Stedentrip Spanje tips

Stedentrip Spanje tips

Spanje, het land van zon, zee, strand en heerlijk eten! Niet voor niets staat Spanje hoog in de lijst met meest populaire vakantiebestemmingen binnen Europa. Samen met Italië zijn dit toch wel de twee meest bezochte landen als het gaat om zowel vakantie als een stedentrip. Het grote voordeel van een citytrip Spanje, is dat je er in minder dan 3 uur vliegen bent en de kans groot is, dat wanneer jij in de periode april t/m september vertrekt, de temperatuur ontzettend aangenaam is. Dus wil jij graag een stedentrip naar Spanje, maar weet je niet goed naar welke stad, dan hebben wij een aantal tips voor je!

Inhoudsopgave

Het zuiden

Ga je in het voor- of najaar, dan is het aan te raden het zuiden van Spanje te bezoeken voor een stedentrip. Waar het in het midden van Spanje in het voorjaar nog wat fris kan zijn, is de kans groot dat je in april/mei in het zuiden van Spanje gewoon in je zwembroek aan het strand kunt liggen. Als je kiest voor de steden Malaga of Marbella, dan kun je niet alleen genieten van het prachtige strand, maar ook van de nabijgelegen haven genaamd Puerto banus. 

Kies voor het centrum

Het grote voordeel van een stedentrip naar Spanje, is dat het openbaar vervoer hier perfect is geregeld. Je zult bijna zeggen dat Nederland hier nog iets van kan leren. Op iedere hoek van de straat vind je wel een bushalte. Het is dus een goed idee om een hotel te boeken in het centrum van de stad. Zo kun je jezelf eenvoudig per bus, tram of metro door de hele stad verplaatsen en hoef je geen auto of scooter te huren.

Meerdere dagen

Een stedentrip is vaak 3, 4 of 5 dagen. Toch kan het verstandig zijn om net even een dagje langer te boeken. Vooral wanneer je te maken krijgt met gunstige vliegtijden, kan het zomaar zijn dat je één of zelfs twee dagen kwijt bent. Door te kiezen voor een 6-daagse stedentrip naar Spanje, zal je er doorgaans minimaal 4 volledige dagen zijn. Dit biedt je alle mogelijkheid om verschillende dingen te kunnen ondernemen en volstaat zelfs een dagje rust.

Andere info

Een bord schilderen voor de kerstman

Een bord schilderen voor de kerstman

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

De mooiste zonvakanties in Spanje

De mooiste zonvakanties in Spanje

Citytrip tips Malaga

Citytrip tips Malaga