Een bord schilderen voor de kerstman

Een bord schilderen voor de kerstman

Een bord voor de kerstman schilderen is gemakkelijk gemaakt met de prachtige en supereenvoudig te gebruiken sjablonen! Elk sjabloonblad bevat afbeeldingen van rendiervoer, een melkfles, warme chocolademelk, koekjes en andere vormen die je kunt aanpassen aan de kerstavondtradities van een gezin. Misschien zoals in een ouderlijk huis krijgt de kerstman een flesje bier, geen probleem! Gewoon de hals van de melkfles wat langer maken en de kerstman krijgt nog steeds zijn bier, precies zoals jij het lekker vindt.

Je hoeft de sjabloon absoluut niet te gebruiken, er is niets waar je meer van houdt dan kindertekeningen, maar soms is het leuk om wat inspiratie op te doen! Bekijk hier de Verfonline-XL kortingscodes.

Bestel de set voor de schilderij

Als je ze eenmaal hebt gekozen, draai je het overtrekpapier op de achterkant en laat je het potlood deinen langs de lijnen die je wilt overbrengen (je kunt controleren of je op de achterkant zit door de manier waarop het schrift leest).

Nadat je alle lijnen hebt doorlopen die je op de achterkant van de afbeelding nodig hebt, draai je het overtrekpapier weer om, plaats je het met de goede kant naar boven op de plaat waar je het op wilt overbrengen en ga je verder. over de lijnen op de voorkant van het papier en stevig aandrukken. Hierdoor wordt het potlood van de achterkant van je ontwerp op de plaat overgebracht, klaar voor je kleintje om in te schilderen.

Onthoud dat het potlood zal verdwijnen als het door de oven gaat, dus je zult uiteindelijk een omtrek moeten toevoegen.

  • Als je de ‘olijftakken’ aan beide kanten van je bord wilt gebruiken, trek dan gewoon de achterkant over en het past perfect aan de andere kant van het bord!
  • Oudere kinderen kunnen misschien alleen traceren, maar bij jongere kinderen wil je waarschijnlijk ofwel de tracering doen, of ze helpen over de lijnen te gaan om ervoor te zorgen dat het voldoende wordt overgedragen.
  • Als je tracering niet helemaal volgens plan verloopt, of als je je realiseert dat het niet helemaal op de juiste plaats zit, wrijf het dan gewoon uit met een rubber en probeer het opnieuw. Achtergebleven vegen verdwijnen in de oven.
  • Misschien wil je de contouren aan het einde voor je kleintje toevoegen met de penpunt, omdat ze voor kleine handjes behoorlijk lastig te gebruiken zijn en frustrerend kunnen zijn.

Andere info

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

De mooiste zonvakanties in Spanje

De mooiste zonvakanties in Spanje

Stedentrip Spanje tips

Stedentrip Spanje tips

Citytrip tips Malaga

Citytrip tips Malaga