Openbaar vervoer: reizen met de bus in Málaga

Openbaar vervoer: reizen met de bus in Málaga

Zuid-Spanje is één van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Er kan worden gekozen voor een strandvakantie in Mijas, Fuengirola, Estepona en Benalmadena. Het is ook leuk om de grotere stad Málaga te bezoeken. Er is meer dan genoeg te beleven in de stad. Een bijkomend voordeel is dat het openbaar vervoer. De reiziger kan de stad namelijk prima gaan verkennen met de bussen in Málaga. Het uitgebreide busnetwerk biedt de mogelijkheid om alle bezienswaardigheden eenvoudig te bezoeken.

Málaga telt enkele tientallen buslijnen en die rijden van 06:30 uur tot 23:00 uur door de Spaanse stad. Vanzelfsprekend kan er ook gebruik worden gemaakt van één van de nachtlijnen.

Inhoudsopgave

Hoeveel kost het openbaar vervoer in Málaga?

Het openbaar vervoer in Málaga is opvallend goedkoop en dat is een enorm voordeel voor alle vakantiegangers. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een enkele rit, dat kost slechts 1,30 euro. De ritprijs voor de bus naar het vliegveld kost 3,00 euro. Tevens zijn er 10-rittenkaarten verkrijgbaar voor de prijs van 8,30 euro. De rittenkaart is ook beschikbaar voor 20 of zelfs 30 ritten. Reizigers die een langere periode in Málaga verblijven, die raden wij aan om voor de rittenkaart te kiezen.

Waar koop ik tickets voor de bus?

De kaartjes voor een losse rit kan de reiziger gewoon bij de chauffeur kopen. Het is raadzaam om het bedrag alvast gepast mee te nemen, dat scheelt tijd en maakt het reizen met de bus comfortabeler. De tickets voor de bus in Málaga zijn ook verkrijgbaar bij één van de vele kiosken in de stad. Je kan bij de kiosk ook gelijk een rittenkaart aanschaffen. Let op, het opladen van een rittenkaart is eveneens een optie bij de kiosk.

Regionale bussen

In de meeste gevallen vliegen de Nederlandse vakantiegangers naar Málaga Airport, maar reizen zij vervolgens verder naar één van de bekende badplaatsen. Dat is ook een optie met één van de bussen. Er zijn diverse busmaatschappijen actief op het vliegveld en die bieden busreizen aan naar de omliggende steden en dorpjes. Het is wel handig om van te voren alvast de vertrektijden te controleren en een busritje te reserveren.

Andere info

Malaga auto huren

Malaga auto huren

Malaga bezienswaardigheden

Malaga bezienswaardigheden

Malaga Hotel

Malaga Hotel

Malaga stranden

Malaga stranden