Handbagage of ruimbagage in het vliegtuig?

Handbagage of ruimbagage in het vliegtuig?

Tijd om op vliegvakantie te gaan! Je weet waar je naar toe wilt (Malaga!) en nu kom je bij de laatste stap van je vliegtickets boeken; wil je extra ruimbagage boeken ja of nee. Nog niet zo heel lang geleden hoefde dit eigenlijk niet als je een stedentrip naar Malaga maakte, omdat je toen als handbagage kleine hutkoffers gratis mee mocht nemen zonder dat een Easyjet, Transavia, Ryanair of KLM hier heel moeilijk over deed.

Sinds een aantal jaren is dit echter sterk aan banden gelegd en is handbagage een verdienmodel geworden. De standaard handbagage mag vaak nog maar zo groot zijn als een normale handtas, waardoor je voor de keuze komt te staan om ‘premium handbagage’ of ruimbagage bij te boeken zodat je überhaupt schone kleren mee kunt nemen. Tijd om de twee verschillende opties eens te bekijken en te kijken wanneer welke van de twee opties voor jou het beste van toepassing is.

Inhoudsopgave

Ruimbagage

Wanneer je ervoor kiest om ruimbagage te boeken, dan kun je kiezen in hoeveel kilogram je wilt boeken. Dit gaat ongeveer van 15 kilogram tot 50 kilogram. Je ruimbagage moet je altijd bij het inchecken al afgeven, waarna je het na de vlucht bij de ‘bagage belt’ weer kunt ophalen. Bij ruimbagage loont het om eens te investeren en een echte goede koffer aan te schaffen. Wat de beste koffer is verschilt natuurlijk per persoon, maar qua kwaliteit en functionaliteit steken er wel een aantal bovenuit van bekende koffermerken als Samsonite, American Tourister en SuitSuit.

Ruimbagage is vaak niet eens een heel dure optie. Vaak kost het ongeveer €20 per ticket (dus zowel €20 voor de heen- als terugvlucht) voor een koffer van 20 kilogram.

Premium handbagage

Bij het ontbreken van een beter woord, noemen wij het even premium handbagage. Hiermee bedoelen we de meerprijs die je kunt betalen om je handbagage koffer (die 10 jaar geleden gratis mee mocht) mee mag nemen. Alle vliegmaatschappijen noemen het weer anders, maar het komt er uiteindelijk op neer dat je rolkoffertje weer mee mag als handbagage.

Als gezegd hebben vliegmaatschappijen hier een verdienmodel van gemaakt. Heb je bij de gate een te grote koffer, dan is het a la minute direct afrekenen anders kom je het vliegtuig niet in. Goed dus om dit bij het boeken al te bekijken. Vaak kun je niet alleen premium handbagage boeken, maar komt dit in een pakketje wanneer je een upgrade kiest. Je hebt dan vaak voorrang bij het inchecken en mag dan dus je rolkoffer meenemen. Vaak kost dit ongeveer €20-€30 per ticket (dus zowel €20-€30 voor de heenreis, als de terugreis!).

Andere info

Een bord schilderen voor de kerstman

Een bord schilderen voor de kerstman

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

De mooiste zonvakanties in Spanje

De mooiste zonvakanties in Spanje

Stedentrip Spanje tips

Stedentrip Spanje tips