Malaga weer en klimaat

Malaga weer en klimaat

Inhoudsopgave

Malaga weer en klimaat

Het kan soms een behoorlijke opgave zijn om een vakantiebestemming te kiezen. Er zijn zoveel verschillende landen en in die landen zoveel verschillende steden. Daardoor kan het moeilijk worden om de juiste keuze voor jezelf te maken. Gelukkig is Malaga een hele goede optie als je van zon houdt. Het weer/klimaat kan veel verschil maken wanneer je echt op zoek bent naar een geweldige zonvakantie. 

De zon

Malaga heeft erg veel zon. Dit maakt het erg geschikt voor een vakantie met veel zon. Malaga heeft in het jaar zo’n 300 dagen zon. Om het te vergelijken, in Nederland hebben wij gemiddeld 50 dagen in het jaar. Daarom kiezen veel Nederlanders ervoor om naar de zon te gaan. In Nederland is er namelijk vrij weinig zon aanwezig. De zon in Nederland verschijnt vaak pas echt in de zomer en soms een beetje in de lente, maar vaak is dit te weinig voor de meeste mensen.

De zon geeft daarnaast een aangenamere warmte dan in Nederland. In Nederland hebben wij een vrij hete zon, terwijl het in Malaga een veel aangenamere zon is. In Malaga zal het dan ook veel fijner zijn om aan het strand te liggen dan in Nederland. Je kan veel meer van de zon genieten en het zal minder warm worden aan je lichaam.

Het klimaat

Het klimaat is uiteraard gerelateerd aan de zon. De regen in Malaga is zeker wel aanwezig. Vooral in de winter zal het behoorlijk hard kunnen regenen in Malaga. Dit houdt in dat het tropisch zal kunnen gaan stromen. Dit soort stormen zijn vaak behoorlijk heftig en kunnen veel wind met zich mee brengen. Het klimaat is zeer zeker goed te doen, maar je kunt er beter in de zomer op vakantie. 

Verder is het klimaat prima te doen. Je hoeft je in de zomer niet snel ergens zorgen over te maken. Het is voor de meeste Nederlanders heerlijk om alleen al de zon te gaan ervaren in een ander land. Daarom is het altijd leuk om te gaan kijken of je de warmte echt anders ervaart dan dat je normale wijs gewend bent. 

Andere info

Openbaar vervoer: reizen met de bus in Málaga

Openbaar vervoer: reizen met de bus in Málaga

Malaga auto huren

Malaga auto huren

Malaga bezienswaardigheden

Malaga bezienswaardigheden

Malaga Hotel

Malaga Hotel