Populariteit vakantie met elektrische auto neemt snel toe

Populariteit vakantie met elektrische auto neemt snel toe

Dat de elektrische auto steeds meer wint aan terrein op de Nederlandse en ook Europese wegen, dat is algemeen bekend. Toch zijn er ook steeds meer mensen die de elektrische auto pakken om mee op vakantie te gaan. Niet alleen is het ontzettend praktisch, maar scheelt het ook de nodige euro’s in de portemonnee. Voor diegene die een elektrische auto heeft lijkt een vakantie met de auto een lastige opgave. Toch is dat de laatste jaren absoluut niet meer het geval. Ga je naar Noord-Spanje met elektrische auto, dan kan dit tegenwoordig zeker alleen kost het nog wel iets meer tijd en moeite. Doordat de elektrische auto steeds meer aandeel opslokt, neemt ook de hoeveelheid laadpalen toe. Laten we eerlijk zijn, ken jij nog een tankstation, met uitzondering van kleine dorpjes, waar geen laadpalen staan?

Inhoudsopgave

Kun je met de elektrische auto op vakantie?

Twijfel jij of je op vakantie met elektrische auto kunt, dan is het antwoord hierop volmondig ja. Of het nu gaat om een vakantie in eigen land of een vakantie ver over de landsgrenzen, dat is beide geen enkel probleem. Als we namelijk kijken naar Europa, dan vinden we alleen daar al ruim 200.000 laadpunten. Dat aantal blijft ieder jaar flink stijgen. Dit komt doordat voor steeds meer landen het elektrisch rijden van enorm belang is. Daarom investeren ze flink in een goede infrastructuur van laadpalen. Onze zuiderburen hebben inmiddels bijna 10.000 laadpunten. Onze oosterburen tellen er bij 45.000.

Waar moet ik op letten als ik met de elektrische auto op vakantie ga?

Als je met de elektrische auto op vakantie gaat, dan moet je in tegenstelling tot wanneer je met de normale auto gaat rekening houden met wat extra reistijd. Dit doordat je natuurlijk je auto moet opladen. Bij de meeste tankstations aan de snelweg vind je snel laders, dit betekent dat je in principe met een kwartier tot 20 minuten tot wel 70% accucapaciteit hebt. Waar je met tanken met een minuut of 5 weer kunt vertrekken, werkt het nu dus iets anders. Aan de andere kant geeft het je ook even de tijd om de benen te strekken en weer opgeladen de weg op kunt. Het enige is dus een stukje extra reistijd wat je in zou moeten calculeren. Je navigatie doet vervolgens de rest.

Andere info

Een bord schilderen voor de kerstman

Een bord schilderen voor de kerstman

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

De mooiste zonvakanties in Spanje

De mooiste zonvakanties in Spanje

Stedentrip Spanje tips

Stedentrip Spanje tips