Activiteiten in en rond Malaga

Activiteiten in en rond Malaga

Wat te doen in Malaga? Malaga is een prachtige stad met veel bezienswaardigen. Je zult je tijdens een stedentrip geen moment vervelen. Niet alleen in Malaga zelf maar ook daarbuiten zijn er voldoende activiteiten waarmee je je kunt vermaken. Bezoek bijvoorbeeld Caminito del Rey, de grotten van Nerja of ga eens een dag erop uit in Marbella.

Inhoudsopgave

Caminito del Rey

Eén van de spectaculairste activiteit dat je kunt doen in Malaga is een wandeling maken op de el Caminito del Rey. Het was vroeger één van de gevaarlijkste wandelroutes ter wereld. Er is nu een veilig situatie gecreeerd waardoor het een ware toeristische attractie is geworden. Eenmaal begonnen met de wandeling is het niet mogelijk meer om terug te keren omdat het eenrichtingsverkeer is. Het hoogtepunt tijdens de route is de kliffen op een hoogte van maar liefst 400 meter. Voordat de wandeling begint krijg je meer te horen over hoe het pad is ontstaan. Verder krijg je voor de veiligheid ook een helm mee die je verplicht bent om te dragen. Hou er rekening mee dat kinderen die jonger zijn dan acht geen toegang hebben.

Grotten van Nerja

De grotten van Nerja moet je zeker gezien hebben wanneer je op vakantie bent in Zuid-Spanje. De grot dat is gecreëerd door kalksteen is maar liefst 35.000 m2 groot en heeft een lengte van vier kilometer. De Cueva de Nerja zoals het in Spanje wordt genoemd werd in 1959 per toeval ontdekt. Het bezoeken van deze ondergrondse wereld is een onvergetelijk moment en de verhalen die verteld worden door de gids zijn zeer interessant. Waar iedereen voor komt in deze grot is de stalaciet. Dat is een druipsteen van een bizar formaat.

Marbella

Op ongeveer een uur rijden van Malaga ligt Marbella. Het is een prachtige kustplaats waar je moet zijn als je een dag aan ontspanning toe bent. Het strand is maar liefst 20 kilometer lang waardoor je prima op een dag aan het water kan vertoeven. De stad heeft ook de beschikking over een winkelcentrum. Als je zin hebt in een feestje dan kun je ‘s avonds prima terecht in het centrum van Marbella. Er zijn voldoende bars te vinden waar het gezellig is.

Andere info

Een bord schilderen voor de kerstman

Een bord schilderen voor de kerstman

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

De mooiste zonvakanties in Spanje

De mooiste zonvakanties in Spanje

Stedentrip Spanje tips

Stedentrip Spanje tips