Vakantie in Andalusië

Vakantie in Andalusië

Wil jij op vakantie en ben je fan van Spanje, dan is Andalusië echt iets voor jou! Het is één van de grootste regio’s in Spanje en telt ruim 8 miljoen inwoners. De hoofdstad van Andalusië is Sevilla. Het grote voordeel aan een vakantie is Andalusië, is dat het in het zuiden van Spanje ligt. Dat betekent, dat het hier ook in het voorjaar qua temperatuur erg aangenaam is. Niet voor niets overwinteren hier enorm veel mensen die tijdens de koude wintermaanden toe zijn aan een zomers klimaat.

Inhoudsopgave

Kenmerken van Andalusië

Het zuiden van Spanje staat bekend of met name de passie. Die passie is niet alleen terug te vinden in de manier van omgang, maar ook in het eten. Als we praten over Spanje en met name vakantie in Andalusië, dan hebben we het natuurlijk over paella en tapas. De streek in het zuiden van Spanje staat bekend om de prachtige steden Sevilla en Granada. Het prachtige karakteristieke straatje leiden je naar de mooie goudgele zandstralen. Daarnaast heb je ook de prachtige gebouwen en gezellige terrasjes waar jij heerlijk kunt genieten van de Spaanse gastvrijheid.

Rondreis door Andalusië

Het zuiden van Spanje is de perfecte plek om je vakantie te vieren, een stedentrip te maken of een rondreis Andalusië te maken. Deze streek is bij uitstek geschikt om te genieten van de heerlijke tapas, de Flamenco en natuurlijk de enorme gastvrijheid. Afhankelijk van hoeveel dagen jij verwacht naar Andalusië te gaan kun je bepalen welke steden je allemaal wilt bezoeken tijdens je rondreis. Zo kun je kiezen voor o.a. de volgende steden: Almería · Cádiz · Córdoba· Granada · Huelva · Jaén · Málaga · Sevilla. Ga je voor een stedentrip, dan is het aan te raden te kiezen voor één en afhankelijk van het aantal dagen twee steden. Een echte must see, dat is toch echt wel Málaga. Málaga kenmerkt zich door haar charme. Vooral de enorme gastvrijheid, het heerlijke eten en de Spaanse muziek zorgen ervoor dat deze stad een echte aanrader is wanneer jij een stedentrip wilt boeken. Ga je op rondreis door Andalusië, ook dan moet je zeker even een stop maken in deze prachtige stad.

Andere info

Een bord schilderen voor de kerstman

Een bord schilderen voor de kerstman

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

Inspiratie voor een leuke zomervakantie

De mooiste zonvakanties in Spanje

De mooiste zonvakanties in Spanje

Stedentrip Spanje tips

Stedentrip Spanje tips