Vliegveld Malaga

Vliegveld Malaga

Vliegveld malaga (IATA airport code: AGP) is een vliegveld dat tussen de zuid-Spaanse steden Torremolinos, Marbella en Malaga (op 10 kilometer afstand) ligt. De officiële naam van het vliegveld is Malaga Costa del Sol Airport. Er is in 2010 een terminal opgeleverd, terminal 3, die op dit moment voornamelijk wordt gebruikt. Terminal 1 is de oudste van de drie terminals op vliegveld Malaga en is zelfs helemaal gesloten. Terminal 2 wordt wel nog af en toe gebruikt. Vliegtuigmaatschappijen als Transavia, Ryanair, Vueling en Air Berlin maken gebruik van de luchthaven.

 

Ook bij het vliegveld of omgeving van Malaga kan je vliegtuigen volgen. Je kan dan precies zien welke maatschappijen met bepaalde type vliegtuigen naar het vliegveld komen. Een vliegtuig volgen is gemakkelijk online te zien met een vliegtuig radar.

 

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Malaga

Als je van vliegveld Malaga naar de stad Malaga wilt reizen, dan zijn er een aantal manieren. Ten eerste zou je kunnen kiezen voor de trein. Er ligt een treinstation onder terminal 3 van Malaga Airport, het is dan ook gemakkelijk te bereiken vanaf de luchthaven. Voor slechts zo’n €2 kun je binnen een kwartier op Centro Alameda staan (lijn C-1). Station Centro Alameda ligt letterlijk midden in de stad Malaga, vlakbij de haven van Malaga. Een andere manier om vanaf vliegveld Malaga naar de stad Malaga te reizen is met de bus van Express Aeropuerto richting Paseo del Parque, lijn A. Voor €3 reis je in 25 minuten naar het centrum van Malaga. De bus heeft vanzelfsprekend meer tussenstops dan de trein. Een daarvan is treinstation Maria Zambrano. Uiteraard kun je ook met de taxi vanaf Malaga Airport naar de stad Malaga reizen, dit zal ongeveer €30 kosten. Naar Marbella kost ongeveer €80. Je kunt natuurlijk ook zelf een auto huren op de luchthaven van Malaga. Gerenommeerde autoverhuurbedrijven zoals Avis, Sixt, Europcar en Hertz zijn aanwezig op het vliegveld.

 

Goede voorzieningen op Malaga Airport

Vliegveld Malaga is dus een zeer complete luchthaven met naast goede verbindingen naar het openbaar vervoer, ook voldoende voorzieningen zoals wifi, een treinstation en airport lounges. Wij wensen je een goede vlucht!

Share this post

Post Comment