Vliegen vanaf Groningen Airport

Als u lekker op vakantie wil en als u in het noorden van Nederland woont, is het gemakkelijk om te vliegen vanaf Groningen Airport. Dit kleine vliegveld biedt een verrassende hoeveelheid vluchten naar verrassende locaties. Zo vliegt u vanaf Groningen Airport naar het prachtige en zonovergoten Algarve in Portugal, maar kunt u ook afreizen naar Antalya, Bodrum en Dalaman in Turkije, naar de Canarische Eilanden (Lanzarote of Tenerife), naar Kos of Kreta in Griekenland, naar het prachtige Mallorca in Spanje, naar het verrassende Gdansk in Polen of naar de wereldstad Londen in het Verenigd Koninkrijk. Kortom: er zit altijd wel een locatie tussen die bij u past! Hieronder leggen wij u uit met welke luchtvaartmaatschappijen u kunt vliegen als u vliegt vanaf Groningen Airport en vertellen wij u bovendien hoe het parkeren op Groningen Airport in zijn werk gaat.

 

Luchtvaartmaatschappijen die vliegen vanaf Groningen Airport

De luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt vanaf Groningen Airport, hangt af van de bestemming die u gekozen hebt. Zo kunt u bijvoorbeeld vliegen met Transavia, TuiFly of Wizz Air. Al deze vliegtuigmaatschappijen hebben door de jaren heel bewezen dat zij hun passagiers veilig op de eindbestemming brengen, dus u kunt met een gerust hart uw vlucht boeken bij Groningen Airport. Het is verstandig om voor vertrek te controleren wat de voorwaarden per luchtvaartmaatschappij zijn. Sommige luchtvaartmaatschappijen vragen van u dat u uw vloeistoffen in een hersluitbare zak van maximaal een liter stopt, terwijl anderen weer een afwijkend gewicht van bagage hanteren. Controleer deze voorwaarden goed, zodat u op het vliegveld niet voor verrassingen komt te staan. Houd er in ieder geval altijd rekening mee dat uw vloeistoffen niet in verpakkingen van meer dan 100 milliliter mogen zitten.

 

Parkeren op Groningen Airport

Als u met de auto naar Groningen Airport rijdt om vanaf daar het vliegtuig te pakken naar één van de verrassende bestemmingen die hierboven genoemd zijn, kunt u uw auto eenvoudig parkeren in één van de drie parkeergelegenheden die Groningen Airport rijk is. U kunt kiezen uit P1, P2 en P3. Bij P1 parkeert u direct voor de terminal en bovendien zijn er hier parkeerplaatsen voor mindervaliden. Bij P2 parkeert u op 1 minuut loopafstand van de terminal. Op P3 parkeert u voor een zeer voordelig tarief en staat u iets verder van de terminal af. Dit is echter nog steeds op loopafstand. Alle parkeerterreinen worden bewaakt met camera’s, dus uw auto staat op elke parkeerplaats veilig.