Reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten: waarom?

Misschien denkt u er niet aan als u een ontspannen vakantie tegemoet gaat, maar tijdens uw vakantie kunnen er altijd vervelende situaties voordoen. Zo kunt u uw koffer op het vliegveld kwijtraken, kunt u te maken krijgen met een allergische reactie waardoor u medicijnen nodig heeft of kunt u in een andere situatie terecht komen waardoor u extra kosten moet maken tijdens uw vakantie. Het kan zelfs zo zijn dat u midden in uw vakantie onverwachts eerder naar huis moet, omdat er op het thuisfront iets gebeurd is. Kortom: er kan van alles gebeuren waardoor uw vakantie anders loopt dan u had verwacht en u extra kosten moet maken. Wilt u voorkomen dat deze extra kosten uw vakantie verpesten en dat al het vakantiegeld waar u zo hard voor gewerkt hebt verdwijnt door het betalen voor een vakantie waar u niet van kunt genieten? Sluit dan een reisverzekering af voor u op vakantie gaat naar Malaga, zodat u zeker weet dat eventuele bijkomende kosten van uw pech op vakantie worden vergoed door de verzekeraar waarbij u verzekerd bent.

 

Wat vergoedt een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt verschillende kostenposten die u op vakantie moet maken zonder dat u hierop gerekend had, zoals de medische kosten in een ziekenhuis en de kosten die u dient te betalen voor het kwijtraken van uw bagage. Wat een verzekering precies vergoedt, is afhankelijk van de verzekering die u afsluit. Controleer daarom altijd de verzekeringsvoorwaarden voor u op vakantie naar Spanje gaat en u weet precies waar u aan toe bent. Het is verstandig om reisverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat u precies weet wat elke verzekeringsmaatschappij te bieden heeft en wat de voorwaarden zijn van elke verzekeraar. Als u alle reisverzekeringen naast elkaar legt om ze met elkaar te vergelijken, kunt u snel zien welke reisverzekering voor u de beste en de voordeligste is.

 

Een reisverzekering afsluiten: hoe werkt dat?

Een reisverzekering moet altijd voor de start van uw vakantie afgesloten worden. Komt u tijdens uw vakantie in de problemen en heeft u geen verzekering? Dan is het helaas te laat om deze verzekering alsnog af te sluiten. Ook als u een last minute naar Malaga boekt, is het belangrijk om voor vertrek een reisverzekering af te sluiten, zodat u verzekerd bent voor onverwachtse kosten op uw vakantie. U kunt bij het afsluiten van een verzekering zelf kiezen of deze voor het hele jaar geldig moet zijn (doorlopende verzekering) of slechts voor één vakantie gebruikt moet worden (kortlopende verzekering). Sluit u een doorlopende verzekering af, dan hoeft u geen nieuwe verzekering af te sluiten als u datzelfde jaar nogmaals op vakantie gaat, maar een doorlopende reisverzekering is alleen gunstig als u regelmatig op vakantie gaat. Een kortlopende verzekering is verstandig als uw vakantie naar Malaga uw enige vakantie is dit jaar. Mocht u vervolgens binnen dit jaar toch nóg een keer op vakantie gaan, dan kunt u altijd voor deze vakantie opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluiten.